Náborový rybářský závod

Dětský náborový rybářský závod LRU Feeder Jiřího Ouředníčka – 17. ročník – Labe 20

 

Jako již tradičně poslední sobotu v měsíci dubnu, tedy 27.4.2024, pořádali jsme závod pro děti v kategoriích do deseti a patnácti let. Několik posledních let jsme si od ČRS Územní Svaz města Prahy k chytání zapůjčili osvědčený revír 401029 Labe 20 pod osadou Hradištko. Tento revír je parádně zarybněn mimo jiné bílou rybou, což ostatně opět ukázaly výsledky nachytaných ryb (opět nikdo z dětí neskončil s nulou!!!, přesto, že někteří drželi prut podruhé v ruce), a je vidět se že Praha o tuto vodu vzorně stará. Máme tu nádherné zázemí v přírodě – CHKO, velmi ochotně nám vychází vstříc jak funkcionáři ÚSMP jednatel pan Zdenek Mužík, hospodář pan Jindřich Vintr a starosta obcí Hradištko-Kersko pan Vlastimil Šesták. Počasí jsme tentokrát vybrali přímo ukázkové, na děti svítilo sluníčko, kolem nich se snažili tatínkové, maminky, strejdové, bráškové a ostatní, všechno připravit a uspořádat k obrazu svému, a tak jim nic nebránilo v rybolovu. Sice občas „fouklo“, ale to nijak nemohlo zabránit dětem v chytání. Již sedmnáct let tento závod pořadatelsky naprosto bravurně zvládá naše MO ČRS Praha 8 – Kobylisy, jmenovitě hlavní rozhodčí, organizátor, a dozor RS Míra Stejskal, ředitel závodu, garant, dozor RS a jednatel MO Jiří Ouředníček, předseda, právník Rady, dozor RS a organizátor David Zdvořáček a fotograf, kameraman a organizátor Jan Jetty Matouš.

Protože opravdu počasí vyšlo na jedničku, ryby spolupracovaly, a děti to náramně bavilo, nechali jsme je chytat o hodinu déle(někteří by tam byli klidně až do večera). Ve dvě jsme pískli konec a šli s váhou. Bylo parádní sledovat, jak jsou děti nadšené a šťastné, a mnozí by se se svým výsledkem nemuseli stydět ani v ligovém závodě. Mezitím nám pomohl Jindra Maudr ( a dozor RS) opékat na grilu buřtíky, kterými pravidelně zakončujeme tento závod a necháváme si je specielně vyrobit pro děti od  Tomáš Černého z Jatka Tismice. Jsou opravdu vynikající.

Spočítáno, dojedeno a můžeme vyhlašovat. Ještě zbývá poděkovat dětem, že se chovaly ohleduplně a šetrně k rybám, rodičům, že děti ve svém koníčku podporují, všem zúčastněným za pomoc, hlavnímu sponzorovi MOČRS Praha 8 – Kobylisy, firmě Tubertini a Pavlovi Velebnému za ceny, panu starostovi Vlastimilu Šestákovi za výjimky ze zákazu vjezdu, ÚSMP ČRS za půjčení vody a Tomášům Černým za vynikající buřtíky.

V kategorii do 10-ti let zaslouženě vyhrál, a získal pohár a prut Vendelín Horčák s váhou 8530g, na druhém místě stříbrný, pohár a prut Tomáš Ryšavý s váhou 6410g a třetí, bronzovou příčku, a tedy pohár a prut vybojoval Gustav Zoul s váhou 5560g.

V kategorii do 15-ti let vyhrál a obsadil zlatou příčku, a obdržel pohár a prut David Šmůla s váhou neuvěřitelných 16140g, na druhém místě a tedy stříbrný pohár a prut pro sebe vybojoval Artur Zoul s váhou 14200g a konečně bronzové třetí místo a tím pohár a prut vyhrál Jan Vávra s váhou 13810g.

Všem samozřejmě blahopřejeme a těšíme se na další ročník

JO