Pro dětský rybářský kroužek – 3

Pro dětský rybářský kroužek díl 3

VŠECHNY VYSTAVENÉ OBRÁZKY NAJDETE ZDE


Docházka k vodě, počet a množství úlovků a jejich evidence.

1. Lovit lososovité ryby a lipana smí oprávněný k lovu nejvýše tři dny v týdnu. Ještě před započetím denního lovu musí být docházka k vodě vyznačena tak, že se nesmazatelným způsobem zapíše do povolenky k lovu – evidence docházky a úlovků (dále jen povolenka) da­tum a revír. Datum se zakroužkuje. Lov bez splnění této povinnosti se považuje za lov bez povolenky. Týden začíná v pondělí a končí v neděli. Nevyužité dny v jednom týdnu nemohou být přesouvány do týdnů příštích. Na týdenní povolenku jsou pouze tři docházky.
V pstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dni, i když loví ve více rybářských revírech, 3 kusy ryb lososovitých včetně lipana nebo jejich kombinaci. Přisvojením si povoleného množství uvedených druhů ryb denní lov končí. Síh maréna a síh peleď se nepovažují za rybu lososovitou.

 

 

 

2. Lov ryb nedravých není omezen na určitý počet dnů v týdnu. Před započetím denního lovu musí být docházka k vodě vyznačena v záznamu nesmazatelným způsobem, a to vepsáním data a revíru. Datum se dvakrát podtrhne. Lov bez splnění této povinnosti se považuje za lov bez povolenky. Lososovité ryby a lipan ulovené v takto označených dnech lovu musí být s náležitou opatrností puštěny zpět do vody. V jednom dni lovu si může oprávněný klovu ponechat nejvýše 7 kg ryb, bez ohledu na to, v kolika revírech ten den lovil. V tomto úlovku není možné mít více jak 1 kus kapra nebo 2 kusy amura nebo vzájemná kombinace těchto ryb do celkového počtu 2 kusů. Při dosažení maximální povolené hmotnosti celkového úlovku 7 kg končí denní lov. Dojde-li k překročení tohoto limitu poslední ulovenou rybou, lze si i tuto ponechat. Po ulovení a přisvojení si 2 kusů ryb (kapr, amur) končí denní lov jiných ryb než lososovitých a lipana, i když tyto nedosahují maximální povolenou hmotnost celkového denního úlovku 7 kilo­gramů.

3. Lov dravých ryb není omezen na určitý počet dnů v týdnu. Před započetím lovu je nutno zapsat nesmazatelným způsobem do záznamu datum a revír. Datum se označí křížovým přeškrtnutím. Lov bez splnění této povinnosti se považuje za lov bez povolenky. Denní úlovek dravých ryb není omezen ani počtem kusů ani jejich hmotností. Jiné než dravé ryby ulovené v takto označených dnech lovu musí být puštěny s náležitou opatrností zpět do vody.

4. Přisvojené ryby osoba provádějící lov zapisuje nesmazatelným způsobem do povolenky k lovu, do které uvede druh ryby, její délku a hmotnost. Přisvojené druhy ryb, které mají stanovenou minimální lovnou délku, zapisuje osoba provádějící lov bezprostředně po jejich ulovení. Hmotnost zapisuje po skončení lovu, nejpozději do příští docházky k vodě. Při­svojené druhy ryb, které nemají stanovenou minimální lovnou délku, zapisuje osoba provádějící lov pouze druh ryby a to bezprostředně po ulovení. Počet a jejich celkovou hmotnost zapisuje po skončení lovu, nejpozději do příští docházky k vodě. Pokud si oprávněný nepřisvojí v daném revíru v daném kalendářním dnu žádnou ulovenou rybu, je povinen proškrtnout vodorovnou čarou nesmazatelným způsobem v povolence příslušný řádek nejpozději před zahájením lovu v jiném revíru nebo v dalším dnu.

Napsat komentář