Dětský rybářský závod 2022

Dětský rybářský závod 2022 – Foto a video

Jak již tradičně, vždy poslední sobotu v měsíci dubnu, a za každého počasí, se konal dětský náborový závod Jiřího Ouředníčka v kategoriích dětí do deseti a patnácti let, již patnáctý ročník. Ovšem letos to bylo zase konečně bez roušek. Pořadatelé jsou již patnáct let ti samí, MOČRS Praha 8 -Kobylisy a vybrali dětem překrásný kousek řeky, velmi dobře zarybněný hlavně bílou rybou, Labe 20 – Hradištko, kde hospodaří Územní Svaz Hlavního města Prahy.

Letošní sobota padla na datum 23.dubna a počasí si pořadatelé objednali vskutku ukázkové. Již den před samotným závodem se na trati poctivě pracovalo, vytyčovala se trať, upravoval se břeh, stavěl se přístřešek se zázemím, připravoval se gril na buřtíky dětem, a dokonce se jako vždy objednalo mobilní WC, prostě vše, aby se to dětem líbilo.

Za USMP vyřídil výjimku a uzavření vody po dobu závodu jednatel Zdenek Mužík, a další důležitou výjimku ze zákazu vjezdu vyřídil starosta Hradištka – Kerska Vlastimil Šesták, takže rodiče mohli své děti bez jakýchkoliv komplikací dopravit až na parkoviště k vodě.

V sobotu se už od časného rána začínali pomalu sjíždět ti nejdůležitější – děti. Bylo přihlášeno přes čtyřicet malých závodníků, a tak všichni měli co dělat. Napřed se nahlásili u Myrona, ten si je rozdělil podle věku do dvou kategorií a přesně podle časového harmonogramu vše běželo, jak mělo.

Přivítali jsme všechny zúčastněné, děti si vylosovaly číslo, nafasovali pití, svačinu a krabičku s červíkama, a mohli se odebrat do svého sektoru, kde kolem nich začali tančit rodičové, příbuzní, nebo kamarádi. Do toho kolem všech pobíhal Jety s kamerou a svými zvídavými otázkami tahal z dětí rozumy a snažil se jim co nejlépe poradit. My ostatní jsme obcházeli děti a pomáhali s navazováním, mícháním krmení a podobně. Když jsme všechny obešli a viděli, že jsou připravení, pískli jsme start závodu.

O vlastním čtyřhodinovém závodu budu velmi stručný. Ryby braly, jen se na to muselo přijít, ale aby jste nepřišli o překvapení, koukněte na video, které vám v co nejdříve Jeťule sestříhá.  A jak již tradičně, po závodě jsme zvážili všem vezírky, ryby opatrně pustili a děti se mohli odebrat čmudit buřtíky, které jsme měli samozřejmě i pro jejich doprovod. Než si děti stačili sníst svého buřtíka a uklidit si svoje nádobíčko, spočítali jsme výsledky a mohli jít vyhlašovat.

Letos nám přijel předávat ceny předseda MOČRS Praha 8 Kobylisy David Zdvořáček, a ještě, než se do toho pustíme, musím poděkovat všem sponzorům.

Generální sponzor fi TUBERTINI a její zástupce Pavel Velebný

MOČRS PRAHA 8, KOBYLISY, předseda David Zdvořáček

ÚSMP a jednatel Zdenek Mužík

Cizinecká Policie Praha a její zástupce Pavel Král

Pohoda Fishing a její zástupce Petr Kuchař

Jatky TISMICE a její zástupce Tomáš Černý

Všem samozřejmě moc děkujeme

Za kamerou stál jako vždy Honza Jety Matouš

Za MOČRS Praha 8 Kobylisy jednatel Jiří Ouředníček a předseda kárné komise Míra Myron Stejskal a člen Jirka Frýdek

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na Vlastimila Šestáka, Petra Fedora a RS Vlastu a Jindru Maudra.

Všem moc díky a těším se na dalším již šestnáctým ročníku

Petru ZDAR

JO

Foto a video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář